как се използва гуаша - GuashaBG/ Гуаша България

Оторизиран онлайн магазин
Бърза доставка
Към съдържанието
Условия § Информация
Масажът гуаша
.
Масажът гуаша: лек срещу отоци и тонус за кожата

Масажът гуаша е древна китайска практика за масаж на тялото и лицето, която идва от традиционната китайска медицина. Името се превежда като „остъргване на всичко лошо”: от „гуа” - остъргване, и „ша” - лошо. Остъргването по време на масажа се извършва със специална пластина, която се нарича гуаша – оттам идва и името на самата техника. Използват се пластини с различни форми, направени от камъни (нефрит, розов кварц, авантюрин) или от рога на китайски животни. Ефектът от гуаша е подобен на акупунктурата - той засяга рефлексните точки на лицето и тялото, по меридианите, но без да прониква в кожата (както е при акупунктурата). Благодарение на мощния импулс от въздействието на инструмента се подобряват всички метаболитни процеси в кожата и тялото, започват регенеративни процеси, постига се отличен лимфен дренажен ефект.

Има три вида масажи гуаша: козметичен, профилактичен и лечебно-диагностичен. Лечебният се извършва само по препоръка на специалист и се извършва само от професионално обучен масажист.

Изначално масажът гуаша е масаж за тялото и се е използва най-често за областта на шията и гърба. Терапевтичният масаж на гърба гуаша може да изплаши чувствителните натури, защото, на първо място, е болезнен, и второ - след него остават значителни зачервявания. Колкото повече зачервявания и синини се появят по кожата, толкова повече процеси на застой има в тялото. Според интензивността, размера и мястото на зачервяванията специалистът определя какви конкретни проблеми трябва да се преодолеят. Всяка следваща масажна сесия се извършва само след пълното изчезване на зачервяванията.

При масаж на лицето такива зачервявания няма. Масажът гуаша за лице е много по-мека версия на тази техника, адаптирана за козметичните нужди на лицето.
Какво да очакваме от масажа гуаша

Масаж гуаша


Ефект на лимфен дренаж. Лимфните движения са в центъра на техниката гуаша. При въздействане върху лимфните пътища, водният баланс на клетките се възстановява. Лимфният отток и притока на кръв осигуряват своевременното елиминиране на токсините от организма. Помага за намаляване на подуването на лицето, тъмните кръгове под очите и връщането на кожата на здравословния блясък.

Пластичен масаж. Техниката нежно влияе върху мускулите на лицето и шията, като им позволява да се отпуснат и укрепят едновременно. Използвайки гуаша, можете да поддържате тонуса на кожата на лицето, да постигнете лифтинг ефект и да намалите появата на бръчки по естествен начин.

Рефлексотерапия. Върху лицето са разположени биологично активни точки, отговорни за функционирането на вътрешните органи и системи. Като въздейства върху тези точки, масажът гуаша повлиява на кожата и общото състояние на тялото.

За профилактика на лицето масажът гуаша е достатъчно да се практикува 2-3 пъти седмично, а при интензивен курс е възможно всеки ден. Също така е полезно да се направи преди важно събитие.

Във видеото може да видите техниките за този масаж.

Как се прави масаж на лицето гуаша (стъпка по стъпка)
Винаги започвайте от дясната страна на лицето, после преминете към  лявата. Картинката ще ви помогне по-лесно да си представите как се  случва масажа. Всяка една стъпка е илюстрирана тук, а последователността  ще откриете в текста:

  1. Челюстта:  Започнете от външния ъгъл на челюстта, близо до ушната мида. Продължете  надолу, като стигнете до средата на ключицата. Направете 3 серии от по 5  движения
  2. Под брадичката: От средата на брадичката масажирайте до зоната малко под ушната мида. Отново 3 серии от по 5 движения
  3. Брадичката: От средата на брадичката (под долната устна до ушната мида). 3 серии с 5 движения
  4. Бузи: От ъгъла на носа към средата на ухото. 3 серии с 5 движения
  5. Под веждите:  Тук е важно да пазите очите и клепачите. Движете се само по костта на  веждата. Движете от веждата към слепоочиете: 3 серии с 5 повторения
  6. Зоната на "Третото око":  От центъра между веждите, където е т.нар. трето око до линията на  косата. Направете 3 серии с 10 повторения. Тази част е особено полезна  за хората с проблеми на нервната система и безсъние.
  7. Ниско чело: От центъра на челото масажирайте до слепоочията. 3 серии с 5 повторения.
  8. Финал:  Целта на тази финална част е да "преместите" всичката лимфна течност в  зона, наречена терминус, за да се пренесе от лицето в тялото и да се  изчисти от организма. Започнете от центъра на горната част на челото и  следвайки линията на косата минете зад ухото, след което слезте надолу и  завършете в центъра на ключицата. Направете 3 серии с 5 повторения
  9. Преминете от лявата страна на лицето

Oтносно Гуаша БГ/ Guashabg
онлайн магазин за продукти за красота - масажни пластини гуаша, ролери за лице и  комплекти
Get in touch
Назад към съдържанието